חיה בשטעטל

שוקולטרי | 5 מרץ, 2007

 

 

 

שלושה אנשים נכנסים לשוקולטרי. שלושה אנשים יפים. כמה יפה השוקולטרי, פרלינים קטנים מונחים על מדפים בהקפדה. שוקולד מריר, שוקולד קראנץ, שוקולד לבן. חבילות שוקולדים תלויים מהתקרה. ריח חזק של תענוג באוויר.

שלושה אנשים רוצים קפה. שלום, איזה קפה יש לכם? הם שואלים לתומם. "מה זאת הפלצנות הזאת", אומרת גברת פלצות מאחורי הדלפק. "כשאני הייתי בגילכם שתיתי נס-קפה". טוב זו הייתה תקופה אחרת… הם מהמהמים. טוב אני רוצה מקיאטו אומר אחד מהם. "מה? מה זאת הפלצנות הזאת?" אומרת גברת פלצות, "תגיד קצת אספרסו, קצת חלב. ומה רוצה "הנערה" היא מצביעה עלי. או שמא את גברת או מלכת אסתר.."

שלושה אנשים על עוגת שוקולד מריר וגברת פלצות אחת בדרום העיר. הרשו לי להציג אותם. הרשו לי להציג אותה. הרשו לי לדון לרגע במושג הפלצנות. אם למושגים יש בית, לפלצנות יש בית משוקולד. בית עם ריח חזק של תענוג באוויר.

הלילה הרשו לי לחלום. בחצות סוגרת גברת פלצות את השוקולטרי. כשתצא תלך בעקבות פירורי הלחם הקטנים. ועורבי השדרה ילקטו אותם, פירור אחר פירור. כשתגיע לביתה הלא פלצני ותשב לקרוא את ספריה הלא פלצניים, יופיעו ילדיה, הנזל וגרטל וביחד הם יוכלו לראות טלוויזיה לא פלצנית.

אולם, עם שחר, תעמוד גברת פלצות ותקרא לעורבים. אט אט יחזירו לה את פירורי הלחם, פרור אחר פרור, יקבצו חזרה לפרוסה. וגברת פלצות תמרח עליהם שוקולד השחר.

מודעות פרסומת

9 תגובות »

  1. אוהבת את בית השוקולד הזה,ובמיוחד נעים לי ריחו. את "שוקולד השחר" פחות אך הסיום בו נפלא

    תגובה של MamaDonna — 6 מרץ, 2007 @ 10:13 am

  2. סיפור אמיתי ?

    תגובה של drinking — 6 מרץ, 2007 @ 4:09 pm

  3. אכן סיפור אמיתי:)
    אם הייתי בתחום הביקורת הקולינרית
    הייתי מפרסמת את שם המקום
    אך אותי מעניינת האמת הפואטית

    תגובה של avitalgloberman — 6 מרץ, 2007 @ 4:24 pm

  4. בא לי שוקולד השחר
    אבל עכשיו

    תגובה של סכנה היא שמי האמצעי — 6 מרץ, 2007 @ 4:50 pm

  5. אם בפלצנות עסקינן, לדעתי 'שוקולטייר' לעולם יהיה יותר פלצן משותה אספרסו או מקיאטו, אבל בתור אדם בשנות העשרים שמקדיש את זמנו הפנוי לדיון בטאנינים ועפיצות אני לא חושב שיש לי זכות דיבור בנושא הפלצנות 🙂

    אז הקבלה רחוקה מהתחום הקרוב לליבי-
    Beauty Lies in the Eyes of the Beer Holder

    תגובה של drinking — 7 מרץ, 2007 @ 12:56 am

  6. היה טעים?

    תגובה של benziv — 7 מרץ, 2007 @ 7:06 pm

  7. היה טעים?
    לא נעים לומר, אבל אני לא כל כך טיפוס של שוקולד

    תגובה של avitalgloberman — 8 מרץ, 2007 @ 5:58 pm

  8. עשית לי חשק. לא יודע אם יותר לשוקולד או לקפוצ'ינו. אני חושב שאצא לי לסיבוב ברחוב אבן גבירול עתיר השוקולטריות וארכוש לי מנה של פרלינים שתמנע ממני מלשלם את חשבון החשמל החודש.
    ובכל זאת – תודה:)

    תגובה של שוקולטרי... מממ.. — 30 מאי, 2007 @ 6:07 pm

  9. 🙂 טוב, אם אתה כבר יושב בחושך

    תגובה של avital globerman — 30 מאי, 2007 @ 10:19 pm


להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: